Yarın Okullar Tatil mi? Siverek’teki Okul Saldırısı Sonrası Sendikalardan İş Bırakma Kararı!

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir lisede meydana gelen pompalı tüfekli saldırı, Türkiye eğitim camiasını ayağa kaldırdı. Eski bir öğrencinin gerçekleştirdiği baskında 4 öğretmen ve 10 öğrencinin de aralarında bulunduğu 16 kişi yaralandı. Olayın ardından eğitim sendikaları, okullardaki şiddete dikkat çekmek amacıyla Türkiye genelinde iş bırakma kararı aldı.

Siverek’te Okul Baskını: 16 Kişi Yaralandı

Olay, sabah saat 09.00 sularında Rüştü Küçükömer Caddesi’ndeki Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. Okulun eski bir öğrencisi olduğu belirlenen saldırgan, yanındaki pompalı tüfekle okula girerek rastgele ateş açtı. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın açıklamasına göre saldırıda;

4 öğretmen, 10 öğrenci, 1 polis memuru, 1 kantin işletmecisi yaralandı.

Saldırgan, eylemin ardından kendini vurarak yaraladı. Yaralılardan durumları orta seviyede olan 2 öğretmen ve 2 öğrenci şehir merkezindeki hastanelere sevk edilirken, can kaybı yaşanmaması tek teselli oldu.

Eğitim-Bir-Sen ve Eğitim Gücü Sen’den İş Bırakma Kararı

Türkiye’yi sarsan bu şiddet eyleminin ardından eğitim sendikaları radikal kararlar aldı. Eğitim-Bir-Sen, eğitimcileri hedef alan saldırılara dikkat çekmek ve güvenli çalışma ortamı talep etmek için 15 Nisan 2026 Çarşamba günü Türkiye genelinde bir gün iş bırakacaklarını duyurdu. Sendika ayrıca Siverek’te bir protesto yürüyüşü, diğer tüm illerde ise eş zamanlı basın açıklamaları yapacak.

Eğitim Gücü Sen ise tepkisini daha geniş bir takvime yayarak, 15-16 Nisan 2026 tarihlerinde Türkiye genelinde iki gün sürecek bir iş bırakma eylemi kararı aldığını bildirdi.

Okullar Tatil Edilecek mi? Valiliklerden Açıklama Bekleniyor

Saldırının gerçekleştiği Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitime 4 gün ara verildiği Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından resmen açıklandı. Ancak, sendikaların “iş bırakma” kararı sonrası İstanbul ve Ankara başta olmak üzere diğer illerde okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.

Şu an itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) veya valiliklerden Türkiye genelinde eğitimin tatil edildiğine dair resmi bir açıklama gelmedi. Sendikaların iş bırakma eylemi, sendikalı öğretmenlerin derse girmemesi anlamına gelmekte olup, okulların resmi tatil ilan edilmesi yetkisi yalnızca mülki makamlardadır.

Güvenli Okul Talebi Gündemde

Eğitim camiası, bu saldırıyı “bardağı taşıran son damla” olarak nitelendiriyor. Sendikalar, eğitim kurumlarındaki güvenlik zafiyetinin bir an önce giderilmesini ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici yasal düzenlemelerin ivedilikle hayata geçirilmesini talep ediyor.

Exit mobile version