DEPREMİN ARDINDAN, ŞANLIURFA VE ADIYAMAN’DA SEL FELAKETİ, YAZIK OLUYOR..

Türkiye’de 6 Şubat depremleriyle çok büyük bir afet ve felaket ile karşılaştı. Artık deprem ülkesi olduğumuz, kamuoyunca deprem ülkesi olduğumuz tescillenmiş oldu..

Binlerce insanımızı kaybettik, birçok çocuk yetim ve öksüz kaldı. Neden? Tedbirsizlikten..

Halen bedel ödemeye devam ediyoruz. Şanlıurfa’mızda büyük bir sel felaketi yaşandı. Yarın başka bir yerde, başka bir afet yaşabilir.

Neden şehirlerimizin altyapıları yeterli değil? Urfa’da neden böyle bir felaket yaşandı?

Eğer böyle giderse, insanlar belirli bir süreden sonra yaşadıkları şehirlerden korkmaya başlayacaklar.

Doğal Afetler Allah’ın takdiri, önemli olan bizim burada tedbir almamız. Tedbirimizi alırız, sonrasında takdir Allahın’dır.

Doğal Afetlerde vefat edenler, depremden, selden veya başka bir felaketten dolayı ölmüyor. Tedbirsizlikten ölüyor.

Türkiye’nin Afet ve Koordinasyonu yanı sıra, Afet ve Teknik yoğunlaşması gerekir. Sadece Afet yönetimi yaparak insanlarımızı koruyamayız.

Akıllara şu soru işareti geliyor. Adıyaman’da, Şanlıurfa’da ve diğer şehirlerimizde yeterli altyapı var mı? İnşallah vardır diyorum.

Eğer yoksa ölen canlar tedbirsizlikten gitti demektir. Elbette yaşatan da, öldürende Allah’tır. Sadece vesileler değişir. Yani ölüm sebebi değişir. Rabbimiz hayırlısını versin.

Şehirlerimizde büyük ve geniş altyapılara ihtiyacımız var. Şiddetli bir yağmur yağdığında, kanalizasyonların yağmur sularını kaldırması gerekir. Tabi dere yatakları da önemli, ıslah edilmesi gerekir.

Asırda bir yaşanacak büyük deprem felaketi yaşadık, insanlarımızı kaybettik. Bu kadar büyük bir mağduriyetin ardından, yaralar sarılmadan, acılarımız dinmeden, sel felaketi geldi..

Bu acıların, mağduriyetlerin yaşanmaması, ölümlerin gelmemesi için, teknik olarak Devletimizin koordinasyona ihtiyacı var.

Afet koordinasyon yönetiminden önce, afetlerin önüne geçecek, can kayıplarını önleyecek, Afet teknik koordinasyonu daha önemli bence..

Yetkili Bakanlığın, belediyelerle geniş yelpazeli teknik koordinasyona ihtiyacı var. Örneğin şehirlerde, altyapıda standartlar getirilebilir.

Tabi burada, belediyelerde bütçe sıkıntısı meydana gelebilir. Bütçe sıkıntılarını da kredi ile devletimizin çözmesi gerekir.

Devletimizin müdahale etme mekanizması çok hızlı, ilgili kurum ve kuruluşları bu konuda tebrik ediyorum.

Ama sadece kurtarmak önemli değil, afet öncesi tedbir de önem arz ediyor. Bu hususlara yönelmemiz gerekiyor.

Ben buradan ölen vatandaşlarımıza Rahmet diliyorum. Urfalılara ve Adıyamanlılara geçmiş olsun diyorum..

Exit mobile version