Telif Hakları Eğitim Merkezi’ne 4 Üniversite Daha Katıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Telif Hakları Eğitim Merkezi, fikri mülkiyet ve yaratıcı kültür endüstrileri alanında faaliyet gösteren üniversitelerle işbirliği kurmaya devam ediyor.

2019 yılında 6 üniversite ile imzalanan işbirliği ağına, 6 Temmuz 2021 tarihinde Ankara’da düzenlenecek imza töreni ile Hacettepe Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi de ekleniyor.

Törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Özgül Özkan YAVUZ, Telif Hakları Genel Müdürü Sayın Dr. Ziya TAŞKENT, ilgili üniversite rektörleri ile basınımızın değerli temsilcileri katılacaktır.

Törende Hacettepe Üniversitesi adına Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet SERPER, Beykent Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ali Murat FERMAN, İzmir Ekonomi Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Murat AŞKAR, Kadir Has Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Sondan DURUKANOĞLU FEYİZ işbirliği protokollerini imzalayacaklardır.

Özetle yaratıcı çaba sonucunda oluşan her türlü gayri maddi varlık şeklinde tanımlanan Fikri Mülkiyet, ülkelerin kültür, sanat ve teknoloji alanlarındaki ilerlemelerini ve ekonomik büyümelerini etkileyen önemli bir unsurdur. Bu tespitten hareketle, 4 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Fikri Mülkiyet Akademisi kurulmuş ve bu Merkez altında Telif Hakları Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermek üzere Telif Hakları Eğitim Merkezi oluşturulmuştur.

Eğitim Merkezi, ülkemizin ekonomik ilerlemesine katkı sunma misyonuna uygun olarak eğitim, araştırma ve farkındalık çalışmalarını yürütürken diğer taraftan farklı kurum ve kuruluşlar ile işbirliği faaliyetleri de sürdürmektedir. 2019 yılından bu yana gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri ile 3500 kişiye ulaşan Eğitim Merkezi hazırladığı çeşitli raporlar ve yayınlarla da bu alana öncülük ve rehberlik etmektedir.

Örneğin geçtiğimiz yıl hazırlanan ve yayınlan Kültür Endüstrisi Ölçüm Raporu ile Türkiye’de kültür endüstrilerinin ülke ekonomisine katma değer, istihdam, işgücü verimliliği ve dış ticaret payı gibi ekonomik büyüklüklerdeki katkısı ortaya konmuştur.

Yine geçtiğimiz günlerde yayınlanan “Yaratıcı Kültür Endüstrileri Kuluçka Merkezleri” raporu da yaratıcı kültür endüstrileri ve ilgili sektörlerdeki ülke potansiyelinin ortaya konması ve gençlerin yaratıcı ekonomiye kazandırılması yönünde ülkemizden ve dünyadan örneklerin incelendiği bu alanda hazırlanmış ilk ve önemli bir referans kaynak niteliğindedir.

Tüm bu çalışmaların yanı sıra geçtiğimiz yıl Türkiye Adalet Akademisi ile de işbirliği protokolü imzalayarak yargı mensuplarının bu alandaki bilgi birikiminin artırılmasına katkı sağlanmıştır. 6 Temmuz 2021 tarihinde 4 üniversitemiz ile imzalanacak işbirliği protokolü de hem eğitim hem de araştırma çalışmalarına ivme kazandıracaktır.

Ülkemizin kültür, sanat, teknoloji ve ekonomi alanında ilerlemesinde ve 2023 Hedeflerine ulaşmada önemli bir işlevi olacağı şüphe götürmeyen fikri mülkiyet çalışmaları açısından önemli bir adım olacağına inandığımız törene, basınımızın tüm değerli temsilcileri davetlidir.

PROTOKOL İMZALANACAK ÜNİVERSİTELER ve İMZACILAR
• Beykent Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ali Murat FERMAN
• Hacettepe Üniversitesi adına Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet SERPER
• İzmir Ekonomi Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Murat AŞKAR
• Kadir Has Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Sondan DURUKANOĞLU FEYİZ

Telif Hakları Eğitim Merkezi- Üniversiteler İşbirliği Protokolü İmza Töreni Program Akışı:

Tarih: 6 Temmuz 2021
Saat: 14:00
Yer: Kültür ve Turizm Bakanlığı Atatürk Bulvarı Derman Sokak No:29 Opera-Ulus/ ANKARA

14:00-14:10 Telif Hakları Genel Müdürü Sayın Dr. H. Ziya TAŞKENT’in Konuşması
14:10-14:30 Bakan Yardımcısı Sayın Özgül ÖZKAN YAVUZ’un Konuşması
14:30-15:00 Sayın Rektörlerin Konuşmaları
15:00-15:15

Exit mobile version