• Ana Sayfa
  • Belediyeler
  • Gizlilik
  • YAZARLAR
Salı, 18 Ağustos, 2026
  • Giriş
Hür Havadis
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
11 °c
Ankara
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
Hür Havadis
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
Anasayfa Genel

Ankara Valiliği’nden Son Dakika Trafik ve Lojistik Kısıtlamaları: NATO Zirvesi Öncesi Şehir Kilitlenecek!

Editör Yazar Editör
2 Temmuz 2026
Genel
0 0
0
0
PAYLAŞIM
28
GÖSTERİM
Facebook'da paylaşTwitter'da paylaşWhatsapp'ta paylaş

Ankara Valiliği, 7-8 Temmuz 2026 tarihlerinde başkentte düzenlenecek 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi öncesinde, bugüne kadarki en kapsamlı trafik ve güvenlik genelgesini yayımladı. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararları doğrultusunda, 6-9 Temmuz tarihleri arasında şehirdeki ana bulvarlar, oteller bölgesi ve kritik güzergahlarda scooter, motokurye, ağır tonajlı araç ve lojistik tırlarına yönelik radikal kısıtlamalar getirildi.

İşte başkent trafiğini ve ticari hayatı doğrudan etkileyecek olan yasakların tüm detayları:

Scooter ve Motokuryelere Tamamen Kapatılan Bulvarlar ve Oteller

6-9 Temmuz 2026 tarihleri arasında, zirve delegasyonunun kullanacağı tüm ana güzergahlar ile konaklama yapacakları otellerin çevreleri scooter ve motokuryelerin kullanımına tamamen kapatılmıştır.

Bu bölgelerde park halinde bulunan scooter türü araçlar ise 4 Temmuz’a kadar kaldırılacaktır.

Kapsama Alınan Bulvar ve Caddeler: Çevre Yolu (Mamak Ortaköy – Yenimahalle Yuvaköy arası), Mevlana Bulvarı, Özal Bulvarı, İsmet İnönü Bulvarı, Dumlupınar Bulvarı, Anadolu Bulvarı, Sakıp Sabancı Bulvarı, Ankara Bulvarı, Atatürk Bulvarı, 1071 Malazgirt Bulvarı, Türk Kızılayı Caddesi, Beştepe Caddesi, Söğütözü Caddesi, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi, Alparslan Türkeş Caddesi, Ufuk Üniversitesi Caddesi.

Girişin Yasaklandığı Oteller ve Çevreleri: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresi ile JW Marriott, Sheraton, Lugal, Hilton, Divan Ankara, Bilkent, InterContinental, Metropolitan, Alegria Business, Hilton Garden Inn, Crowne Plaza, Mövenpick, Wyndham ve Grand Mercure otelleri bölgesi.

Park Yasakları ve Araç Kaldırma İşlemleri (4-9 Temmuz)

Belirtilen kritik güzergahlar üzerinde; yola cephesi olan ev ve iş merkezlerinin bahçelerinde, taksi duraklarında, AVM, üniversite, market ve araç tamir servislerinin otoparklarında bulunan tüm araç, karavan ve konteynerlerin 4-9 Temmuz tarihleri arasında park etmesi yasaklanmıştır. Bu alanlarda bırakılan araçlar güvenlik güçlerince çekilecektir.

Ağır Tonajlı Araçlara Şehir İçi Giriş Yasağı

Yakıt tankeri, beton mikseri, çekici ve diğer ağır tonajlı araçların 5 Temmuz saat 16.00’dan 10 Temmuz saat 10.00’a kadar Ankara şehir içerisine girişine kesinlikle izin verilmeyecektir.

Gıda, İlaç ve Lojistik Tırları İçin Zorunlu Güzergahlar

Zirve sürecinde tedarik zincirinin kopmaması adına gıda ve tıbbi malzeme taşıyan araçlara yalnızca belirli koridorlar üzerinden geçiş izni verilecektir (6 Temmuz saat 00.00 – 9 Temmuz saat 05.00 arası):

Gıda Maddesi Taşıyan Kamyonlar: Çevre Yolu’ndan İstanbul Yolu’na katılarak Fatih Sultan Mehmet (FSM) Bulvarı merkez istikametini takip edecek; Rajiv Gandhi Caddesi üzerinden GİMAT istikametine ve Hipodrom Caddesi üzerinden Roma Meydanı ışıklardan (U) dönüşü yaparak Toptancı Hali’ne giriş yapabileceklerdir.

İlaç ve Tıbbi Malzeme Taşıyan Kamyonlar: FSM Bulvarı’nı kullanmak suretiyle; Dumlupınar, 1071 Malazgirt, Sakıp Sabancı, Anadolu, Ankara, Mevlana, İnönü ve Atatürk Bulvarları dışındaki alternatif güzergahları kullanarak şehre girebileceklerdir.

Valilik, başkentteki vatandaşların ve esnafın mağduriyet yaşamamaları adına ilan edilen saatlere ve lojistik kurallara titizlikle riayet etmelerini önemle hatırlattı.

Etiketler: AnkaraNATO
Önceki Haber

Tarihte Bugün; 2 Temmuz 1993- Sivas Madımak Oteli Yakıldı 37 kişi Yanarak Hayatını Kaybetti

Sonraki Haber

Tarihte Bugün; 3 Temmuz 1988- İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Açıldı

Editör

Editör

Sonraki Haber

Tarihte Bugün; 3 Temmuz 1988- İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Açıldı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Yazılar

  • Son Dakika! YHT Biletlerine Zam Geldi
  • Fil Eti Yiyenler
  • Tarihte Bugün; 17 Ağustos 1999- Kocaeli-Gölcük Merkezli 7.8 Büyüklüğündeki Marmara Depreminde Resmi Rakamlara Göre 18.373 Kişi Hayatını Kaybetti
  • Tarihte Bugün; 16 Ağustos 1974- Kıbrıs’ta İkinci Barış Harekatı’nın Son Günü Türk Birlikleri Mağusa-Lefkoşa-Lefke Hattının Kuzeyinde Kalan Bölgeyi Denetim Altına Aldı Ve Ateşkes Sağlandı
  • Tarihte Bugün; 15 Ağustos 1461- Fatih Sultan Mehmet Trabzon’u Fethetti
  • Son Dakika! Ankara’da Toplu Ulaşıma Zam
  • Tarihte Bugün; 14 Ağustos 1974- Kıbrıs Cumhuriyeti’nde, EOKA-B Tarafından Kıbrıs Türklerine Karşı Muratağa, Sandallar ve Atlılar Katliamı ve Taşkent Katliamı Gerçekleştirildi

Kategoriler

  • Belediyecilik
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Haftanın Şiiri
  • Kültür ve Sanat
  • Önemli Şahsiyetler
  • Oyun
  • Politika
  • Sağlık
  • Sanat ve Kültür
  • Siyaset
  • Son Dakika
  • Spor
  • STK Faaliyetleri
  • Tarihte Bugün
  • Tasavvuf
  • Teknoloji
  • Terör İle Mücadele
  • Türkiye

Son Dakika! YHT Biletlerine Zam Geldi

17 Ağustos 2026

Fil Eti Yiyenler

17 Ağustos 2026

Tarihte Bugün; 17 Ağustos 1999- Kocaeli-Gölcük Merkezli 7.8 Büyüklüğündeki Marmara Depreminde Resmi Rakamlara Göre 18.373 Kişi Hayatını Kaybetti

17 Ağustos 2026

© 2021 Hür Havadis

Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
  • Ana Sayfa
  • Belediyeler
  • Gizlilik
  • YAZARLAR

© 2021 Hür Havadis

Hoşgeldiniz

Lütfen bilgileriniz ile giriş yapınız

Şifremi unuttum?

Şifre hatırlatma

Şifre değiştirmek için kullanıcı adınızı veya emailinizi girin!

Giriş yap