• Ana Sayfa
  • Belediyeler
  • Gizlilik
  • YAZARLAR
Pazartesi, 12 Ekim, 2026
  • Giriş
Hür Havadis
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
11 °c
Ankara
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
Hür Havadis
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
Anasayfa Genel

Giresun’da Afetin İzleri, Üzerinden 1 Yıl Geçmeden Silindi

Editör Yazar Editör
23 Mayıs 2021
Genel
0 0
0
0
PAYLAŞIM
1
GÖSTERİM
Facebook'da paylaşTwitter'da paylaşWhatsapp'ta paylaş

Giresun’da Geçtiğimiz yıl şiddetli yağmurlar sonucu meydana gelen sellerde yerleşim yerleri büyük ölçüde zarar görmüştü. Bugün yapılan açıklamalarda yenilenen konutların afetin üzerinden 1 yıl geçmeden inşasının tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

Giresun ‘da 22 Ağustos 2020’de yaşanan sel felaketinde büyük zarar gören Dereli ilçesinde, riskli binaların yerine inşa edilen konut ve dükkanların ağustos ayında hak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığı bilgileri bugün basına yansıdı.

Dereli Kaymakamı Murat Atıcı: “Dereli sel afetinden çok zarar gördü ancak tüm yaralar sarıldı. Dereli’de hayat, ağustos ayında konteyner alanlardan çıkacak”

İlçe merkezindeki köprü gelecek ay ulaşıma açılacak Dereli Kaymakamı Murat Atıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, selden en çok etkilenen nokta olan ilçe merkezinde 71 konut ve 82 dükkanın inşasının devam ettiğini söyledi.

Buradaki inşaat çalışmalarının gerçekleşme oranının yüzde 80’e ulaştığını belirten Atıcı, temmuz sonu, ağustos ayı başı itibarıyla hak sahiplerinin konut ve dükkanları teslim alacağını aktardı. Atıcı, TOKİ tarafından Sütlüce Mahalle’sinde yapılan 142 konutun da son aşamada olduğunu ifade ederek, “Sadece ince işçiliği ve çevre düzenlemesi kaldı. İnşallah vatandaşlarımıza teslim edilecek.” dedi.


TOKİ tarafından köydeki evleri zarar gören vatandaşlar için AFAD’dan sağlanan ödenekle ev inşasının sürdürdüğünü dile getiren Atıcı, “Biten köy evlerimiz de teslim edilen köy evlerimiz de mevcut.” diye konuştu.


Kaymakam Atıcı, ilçe merkezindeki Akkaya Köprüsü’nün, selin yaşandığı ilk anlarda yıkıldığını anımsatarak, yerine inşa edilen ve bitme aşamasında olan yeni köprünün de gelecek ay hizmete açılacağını aktardı. “Dereli sel afetinden çok zarar gördü ama tüm yaralar sarıldı.”

Bu süreçte selden zarar gören 8 köyün içme suyu hatlarının AFAD ve İl Özel İdaresi iş birliğinde yeniden inşa edildiğine dikkati çeken Atıcı, “18 köyümüzün tamamen yok olan yolları yapıldı. Karayolları tarafından son grup yollarının ihaleleri de yapıldı. Kısa süre içerisinde hepsini yetiştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Dereli, sel afetinden çok zarar gördü ancak tüm yaralar sarıldı.” diyen Atıcı, devletin, afetten zarar gören ve kentsel dönüşüm nedeniyle taşınmak durumunda kalan vatandaşlara her türlü yardımı yaptığını bildirdi.

Kaymakam Atıcı, “Ev kiralama işlemlerinde dahi devletimiz yardımcı oldu. Esnafımız da konteyner alanlarında şu anda geçici olarak faaliyetlerine devam ediyor. Herkesin zararı kendisine ödendi ve gerekli hizmet vatandaşlarımıza sağlandı.” şeklinde konuştu.


Çalışmalarda sona yaklaşıldığını ifade eden Atıcı, “Dereli’de hayat, ağustos ayında konteyner alanlardan çıkacak. Dereli, Karadeniz’in güzel ilçesi olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler: GiresunGiresun-DereliSel
Önceki Haber

BAŞKALARININ NE YAPTIKLARIYLA DEĞİL, KENDİ YAPABİLDİKLERİNİZLE İLGİLENİN

Sonraki Haber

COVID 19 ve İLAÇ ÇALIŞMALARINDAKİ SON GELİŞMELER

Editör

Editör

Sonraki Haber

COVID 19 ve İLAÇ ÇALIŞMALARINDAKİ SON GELİŞMELER

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Yazılar

  • TEI Genel Müdürü Açıkladı: Savunma Tesislerine Yabancı Araç Yasağı!
  • Son Dakika: Yalova Merkezli 3,5 Büyüklüğünde Deprem İstanbul’u Salladı!
  • Sosyal Medyada e-Devlet Dönemi: 15 Yaş Altına Erişim Yasaklanıyor!
  • Tarihte Bugün; 8 Ekim 1912 I. Balkan Savaşı Başladı
  • Yeşil Kanatlı Şehir: Artvin
  • ÖYLECE ÖLÜP GİDEMEYİZ
  • Tarihte Bugün; 4 Ekim 1883 – İstanbul’u Paris’e Bağlayan Orient Express İlk Seferine Çıktı

Kategoriler

  • Belediyecilik
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Haftanın Şiiri
  • Kültür ve Sanat
  • Önemli Şahsiyetler
  • Oyun
  • Politika
  • Sağlık
  • Sanat ve Kültür
  • Siyaset
  • Son Dakika
  • Spor
  • STK Faaliyetleri
  • Tarihte Bugün
  • Tasavvuf
  • Teknoloji
  • Terör İle Mücadele
  • Türkiye

TEI Genel Müdürü Açıkladı: Savunma Tesislerine Yabancı Araç Yasağı!

11 Ekim 2026

Son Dakika: Yalova Merkezli 3,5 Büyüklüğünde Deprem İstanbul’u Salladı!

10 Ekim 2026

Sosyal Medyada e-Devlet Dönemi: 15 Yaş Altına Erişim Yasaklanıyor!

10 Ekim 2026

© 2021 Hür Havadis

Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
  • Ana Sayfa
  • Belediyeler
  • Gizlilik
  • YAZARLAR

© 2021 Hür Havadis

Hoşgeldiniz

Lütfen bilgileriniz ile giriş yapınız

Şifremi unuttum?

Şifre hatırlatma

Şifre değiştirmek için kullanıcı adınızı veya emailinizi girin!

Giriş yap