• Ana Sayfa
  • Belediyeler
  • Gizlilik
  • YAZARLAR
Perşembe, 16 Temmuz, 2026
  • Giriş
Hür Havadis
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
11 °c
Ankara
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
Hür Havadis
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
Anasayfa Genel

Mamak Ülkü Ocakları’ndan “Minik Yürekler Üşümesin” Kampanyası

Editör Yazar Editör
5 Ekim 2023
Genel
0 0
0
0
PAYLAŞIM
10
GÖSTERİM
Facebook'da paylaşTwitter'da paylaşWhatsapp'ta paylaş

Ülkü Ocakları Mamak İlçe Başkanlığı, soğuk kış günleri yaklaşırken ihtiyaç sahibi çocukların yardımına koşuyor. “Minik Yürekler Üşümesin” adı ile başlattıkları kampanya kapsamında Mamaklı yardımseverlerin bağışları ile ihtiyaç sahibi aileler ve çocuklarının eksikleri giderilecek.
Ülkü Ocakları Mamak İlçe Başkanlığı, başlattıkları “Minik Yürekler Üşümesin” kampanyası ile başta bot ve mont yardımı olmak üzere ihtiyaç sahibi çocukların eksiklerini giderecek. Kampanya hakkında bilgi veren Ülkü Ocakları Mamak İlçe Başkanı Oray Sandavaç, “Göreve geldiğimiz günden beri Mamaklı vatandaşların bir nebze olsun yaralarını sarmaya çalıştık. Mamak’ta yaklaşık 120 kadar ihtiyaç sahibi çocukları bölgemizdeki okul müdürleri ve mahalle muhtarlarımızla tespit ettik. İnşallah bu hafta içerisinde onları evlerinde ziyaret edeceğiz ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız. Yardımları yaparken asla “Ülkücü mü? Sağcı mı solcu mu?” diye bakmadık. Bizim için esas olan ihtiyaç sahibi olmalarıydı” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZA ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ”

Konu ile ilgili bilgiler veren Mamak Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Sandavaç, göreve geldikleri günden beri yardım ve bağış kampanyaları düzenleyerek Mamaklı vatandaşların eksilerini gidermeye çalıştıklarını altını çizerek, “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar, yardım-bağış kampanyalarıyla Mamaklı vatandaşların eksiklerini gidermeye, bir nebze olsun yaralarını sarmaya çalıştık. Yaklaşan kış gününde “minik yürekler üşümesin” dedik. Tabi ki bu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bu konuda bir eksikliği var” anlamına gelmez. Her şeyi devletten beklememek adına, geleneklerimize göre paylaşmak, kardeşlikleri pekiştirmek amacıyla bu faaliyetleri düzenliyoruz. Başka sivil toplum kuruşlarına ya da vatandaşlarımıza örnek olmak istiyoruz” diye konuştu.

“YAKLAŞIK 120 KADAR İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUK TESPİT ETTİK”

Mamak’ta okul müdürlerimiz ve mahalle muhtarları ile ortak çalışarak ihtiyaç sahibi yaklaşık 120 çocuk tespit ettiklerini belirten Sandavaç, “İlçemiz de bulunan ihtiyaç sahibi ailelerimizi okul müdürlerimiz, mahalle muhtarlarımız ve ekip arkadaşlarımız ile bir araştırma yaptık; Mamak’ta yaklaşık 120 kadar ihtiyaç sahibi çocuk tespit ettik ve daha fazla aile ulaşmak için gereken çalışmaları yapıyoruz. İnşallah bu hafta içerisinde tespit ettiğimiz aileleri evlerinde ziyaret edeceğiz ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız. Tabi ki bunlar geçici çarelerdir. Ailelere gıda yardımı ve iş bulma konusunda da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biz vatandaşlarımızdan bağış yapmaları yanında bir de çevresindeki ihtiyaç sahiplerini bildirmelerini istiyoruz. Bize bildirsinler ki, biz onun ihtiyacını giderelim, onun yüreğini ısıtalım” şeklinde konuştu.

“HAYIRSEVERLERİN ULAŞTIRDIĞI EMANETLERİ, HAKKIYLA TESLİM ETME GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”

Yaptıkları kampanyaları kamuoyuna duyurarak daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Oray Sandavaç, “Bazı çevreler tarafından bu durum farklı yansıtılabiliyor. “Reklam yapıyorsunuz, sağ elin verdiğini sol el duymamalı” gibi şeyler söyleniyor. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kendi bir bütçesi asla olmadı. Zaten Ülkü Ocakları, bizim gibi orta düzeyde ya da genel olarak gariban çocukların vakıf olduğu bir kurum. Sağ elin verdiğini sol eli duymama şansı yok bizde. Biz, hayırseverlerin ulaştırdığı emanetleri, hakkıyla yerine teslim etme gayreti içerisindeyiz. Bizim derdimiz; Türk milletinin bir eksiği, ihtiyacı varsa onu tamamlamak; kardeşlik ve dostluk bağlarını güçlendirmek. Bir reklam söz konusu olsa; bu bütçeleri daha da büyütür, billboardlara asarız. Reklam böyle olur. Basın aracılığı ile bunları duyurmamız lazım ki, bizi tanıyan ya da tanımayanlar “şurada da ihtiyaç sahibi bir çocuk var” diye bize bildirsinler. Geçmiş dönemlerde de bunları hakkıyla yerine getirdik. Bu süreçte de hayırseverlerimizin desteklerini aldık. İnşallah bu hafta içerisinde emanetlerini ulaştıracağız” sözlerine yer verdi.

Önceki Haber

KAMU, İŞÇİ, EMEKLİ, EMEKÇİ VE MODEL ALMAN EKONOMİSİ

Sonraki Haber

PARİS SÖZLEŞMESİ VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KANUNU TASLAĞI’NDA “KIRILGAN GRUPLAR” (1)

Editör

Editör

Sonraki Haber

PARİS SÖZLEŞMESİ VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KANUNU TASLAĞI’NDA “KIRILGAN GRUPLAR” (1)

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Yazılar

  • Tarihte Bugün; 16 Temmuz 622 Hicrî Takvim’e Adını Veren Hicret Gerçekleşti
  • Tarihte Bugün; 15 Temmuz 2016- Türkiye’de Bir Grup Asker Tarafından Askerî Darbe Teşebbüsünde Bulunuldu
  • Aşk-ı Hakiki
  • Tarihte Bugün; 14 Temmuz 1959- Kerkük’te Üç Gün Üç Gece Sürecek Türkmen Katliamı Başladı
  • Tarihte Bugün; 13 Temmuz 1107- Anadolu Selçuklu Devleti’nin 2. Sultanı I. Kılıç Arslan Vefat Etti
  • Kontrollü Bencillik: Kendini Sevmek ile Kendinden Vazgeçmemek Arasındaki İnce Çizgi
  • Tarihte Bugün; 12 Temmuz 1521- Türk Ordusu Zemun’a Girdi

Kategoriler

  • Belediyecilik
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Haftanın Şiiri
  • Kültür ve Sanat
  • Önemli Şahsiyetler
  • Oyun
  • Politika
  • Sağlık
  • Sanat ve Kültür
  • Siyaset
  • Son Dakika
  • Spor
  • STK Faaliyetleri
  • Tarihte Bugün
  • Tasavvuf
  • Teknoloji
  • Terör İle Mücadele
  • Türkiye

Tarihte Bugün; 16 Temmuz 622 Hicrî Takvim’e Adını Veren Hicret Gerçekleşti

16 Temmuz 2026

Tarihte Bugün; 15 Temmuz 2016- Türkiye’de Bir Grup Asker Tarafından Askerî Darbe Teşebbüsünde Bulunuldu

15 Temmuz 2026

Aşk-ı Hakiki

14 Temmuz 2026

© 2021 Hür Havadis

Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
  • Ana Sayfa
  • Belediyeler
  • Gizlilik
  • YAZARLAR

© 2021 Hür Havadis

Hoşgeldiniz

Lütfen bilgileriniz ile giriş yapınız

Şifremi unuttum?

Şifre hatırlatma

Şifre değiştirmek için kullanıcı adınızı veya emailinizi girin!

Giriş yap