• Ana Sayfa
  • Belediyeler
  • Gizlilik
  • YAZARLAR
Cuma, 16 Ekim, 2026
  • Giriş
Hür Havadis
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
11 °c
Ankara
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
Hür Havadis
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
Anasayfa Genel

MEMUR MAAŞLARI VE ENFLASYON

Sinan Tekin Yazar Sinan Tekin
23 Mayıs 2023
Genel
0 0
0
0
PAYLAŞIM
18
GÖSTERİM
Facebook'da paylaşTwitter'da paylaşWhatsapp'ta paylaş

Kamu çalışanları arasında en çok konuşulan konu şüphesiz aldıkları maaşlardır. Son birkaç yılda küresel enflasyondan payını Türkiye’de aldı. Neticesinde memurlar ve tüm çalışanlar enflasyon zehrinden ölmeseler de, hastalandılar.

Enflasyon zehri öyle kuvvetli bir zehir ki, yüksek verilen zamlar bile, zehrin etkisini belirli bir süre azatlasa da, birkaç ay içerisinde tekrar etkisini artırıyor.

Yüksek verilen zam oranları hem çözümdür, hem de çözüm değildir. Yüksek enflasyon karşısında verilen yüksek zam çözümdür. Ama enflasyonun durdurulması veya azaltılması için direk çözüm olmaktan çıkıyor maalesef.

Memurlara ve tüm emekçilere en iyi iyileştirme, en iyi zam düşük enflasyondur. Türkiye 2023 yılı son çeyrek ve 2024-2025 yıllarında topyekûn enflasyonla mücadeleye gitmelidir. Tahmin ediyorum ki 2023 yılı son çeyrekte,  Devletimizin uyguladığı ekonomik politikalar neticesinde enflasyonda büyük düşüş yaşanacak.

Önemli olan memurlara ve diğer çalışanlara yüksek oranda zam verildiğinde, ticari kuruluşların ertesi gün hizmet ve ürünlerine yüksek oranda zam yapılmasının denetlenmesi ve durdurulması gerekmektedir.

Eğer Türkiye olarak bunu başarabilirsek ve birkaç yüksek verilen zam oranlarıyla beraber enflasyon zehrini temizler, bu ilginç sarmalın belini kırarız.

Tahmin ediyorum 2024 yılı son çeyrekte Türkiye olarak enflasyonu tek haneli rakamlara indirebiliriz.

Memurlar ve tüm çalışanlar için en büyük maaş istikrarı düşük ve tek haneli enflasyondur.

2025 yılında küresel ekonomik kriz biter ise Türkiye olarak enflasyon oranlarını yüzde 1 veya sıfıra çekebiliriz.

Sıfır bazlı enflasyonu Türkiye tarihinde beklide ilk defa başarabiliriz. Tüm milletimize asıl ödül o zaman verilir.

Sıfır enflasyon veya düşük enflasyon olduğu zaman konut satış, konut kira ve otomobilde ki yüksek ve ateş pahası fiyatlar yok olur.

Enflasyonun aşağı yönlü hareket etmesi için memurlara ve diğer çalışanlara ek ödemeler verilebilir.

Taban aylığı artırılması, yol ve yemek ücretlerinin artırılması, mesai ücretlerinin artırılması, ek tazminatlar, ek ders ücretlerinin artırılması, döner sermayenin artırılması ve giyecek ve yakacak yardımı gibi vb. iyileştirilmeler yapılır ise, piyasada ürün ve hizmetlerin fiyatlarının artması engellenir.

Fiyatların artmaması enflasyonun aşağı yönlü hareket etmesine yardımcı olurken, çalışanların refahını artırır.

Önceki Haber

Sinan OĞAN Recep Tayyip Erdoğan’ı Destekleyeceğini Açıkladı

Sonraki Haber

Ümit Özdağ 28 Mayıs’ da Zafer Partisinin Kılıçdaroğlu’nu Destekleyeceğini Açıkladı

Sinan Tekin

Sinan Tekin

Sonraki Haber

Ümit Özdağ 28 Mayıs' da Zafer Partisinin Kılıçdaroğlu'nu Destekleyeceğini Açıkladı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Yazılar

  • 16 Ekim Cuma Okullar Tatil Mi? İstanbul Dahil 4 İlde Eğitime Sel Engeli!
  • İstanbul’u Vuran Sel Felaketinde Acı Tablo: 3 Can Kaybı, 4 Kayıp ve Yüzlerce İhbar!
  • Tarihte Bugün; 13 Ekim 1923 TBMM’de Ankara Başkent Olarak Kabul Edilmiştir
  • TEI Genel Müdürü Açıkladı: Savunma Tesislerine Yabancı Araç Yasağı!
  • Son Dakika: Yalova Merkezli 3,5 Büyüklüğünde Deprem İstanbul’u Salladı!
  • Sosyal Medyada e-Devlet Dönemi: 15 Yaş Altına Erişim Yasaklanıyor!
  • Tarihte Bugün; 8 Ekim 1912 I. Balkan Savaşı Başladı

Kategoriler

  • Belediyecilik
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Haftanın Şiiri
  • Kültür ve Sanat
  • Önemli Şahsiyetler
  • Oyun
  • Politika
  • Sağlık
  • Sanat ve Kültür
  • Siyaset
  • Son Dakika
  • Spor
  • STK Faaliyetleri
  • Tarihte Bugün
  • Tasavvuf
  • Teknoloji
  • Terör İle Mücadele
  • Türkiye

16 Ekim Cuma Okullar Tatil Mi? İstanbul Dahil 4 İlde Eğitime Sel Engeli!

15 Ekim 2026

İstanbul’u Vuran Sel Felaketinde Acı Tablo: 3 Can Kaybı, 4 Kayıp ve Yüzlerce İhbar!

15 Ekim 2026

Tarihte Bugün; 13 Ekim 1923 TBMM’de Ankara Başkent Olarak Kabul Edilmiştir

13 Ekim 2026

© 2021 Hür Havadis

Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
  • Ana Sayfa
  • Belediyeler
  • Gizlilik
  • YAZARLAR

© 2021 Hür Havadis

Hoşgeldiniz

Lütfen bilgileriniz ile giriş yapınız

Şifremi unuttum?

Şifre hatırlatma

Şifre değiştirmek için kullanıcı adınızı veya emailinizi girin!

Giriş yap