• Ana Sayfa
  • Belediyeler
  • Gizlilik
  • YAZARLAR
Salı, 18 Ağustos, 2026
  • Giriş
Hür Havadis
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
11 °c
Ankara
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
Hür Havadis
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
Anasayfa Genel

REEL EKONOMİ, EMEKLİ, İŞÇİ VE MEMUR MAAŞALARI NE OLACAK?

Sinan Tekin Yazar Sinan Tekin
26 Nisan 2024
Genel
0 0
0
0
PAYLAŞIM
5
GÖSTERİM
Facebook'da paylaşTwitter'da paylaşWhatsapp'ta paylaş

Yüksek enflasyon, özellikle başta emekliler olmak üzere işçi, memurları ve geniş kitlelerin; yaşlısından gencine, kadınından erkeğine, çocuğundan kundaktaki bebeğine kadar emek veren, emek vermiş ve emek verenlerin ailelerine sirayet etti maalesef.
Peki nasıl çözülecek dip dalgayla başlayıp sonrasında kasıp kavuran yüksek enflasyon. Özellikle emekliler başta olmak üzere işçilerin ve memurların beklentiler var. Her kesim zam döneminde ne kadar zam alırız? Derdinde.
Enflasyonist ortamda aslında en büyük sıkıntı maaşlara yapılacak zam oranı değil, fiyat istikrarı ve enflasyonun düşmesi olması gerekir. Ama bunu vatandaş değil, Hazine ve Maliye bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı düşünecek.
Yüksek enflasyon döneminde kamuoyuna yansıyan, kamuda tasarruf paketi, etiket fiyatlarında ambalajın üstünde fiyat gibi tedbir kararları çıkmak üzere, bunlar olumlu adımlar. Tabi faiz artırımıyla enflasyon mücadele var. Keşke mücadelenin şekli farklı olsaydı.
Eğer yüksek enflasyonla mücadelede başarılı olunursa, fiyat istikrarında istikamet sağlanırsa ve kabul edilebilir şekilde özellikle emeklilere ve asgari ücretliler zam yapılırsa ekonomi düzelir, yüksek enflasyon yerle yeksan edilir, İnşallah.
Emeklilerde ve özel sektörde çalışan işçiler sendikalaşma süreci başlamalı ve sendikaların statüleri dahada güçlendirilmelidir.
Çünkü neden? Özel sektörde çalışanların çoğunun ve emeklilerin sendikası yok. Sendika üyeliği yok. Temsilcisi ve savunanı yok.
Her çalışanın ve emeklinin üye olabileceği güçlü sendikası, masaya yumruğunu vuran temsilcisi olması gerekir.
Buna en son emeklilere zam verildiğinde gördük. Emeklileri güçlü statüde sendikası olsa idi. Masada sözü geçen temsilciler olsa idi. Bunlar yaşanır mıydı? Hayır yaşanmazdı.
Eğer ülkemizde çalışanların ekonomik sıkıntıları için sistem olursa, maaşlarını, sosyal haklarını düzenli bir şekilde alırlar. Bu süreçler sendikalaşma, güçlü emekli, güçlü işçi ve güçlü memur programlarıyla çözülebilir.
Bizler çalışanlar olarak Devletine bağlı insanlarız. Ben şahsen 2025 – 2026 yıllarında yüksek enflasyon sorununun ülkemizden bertaraf edileceğini düşünüyorum.
Ve emekçilere verilecek en büyük zammın düşük enflasyon olacağını tekrar hatırlatmak istiyorum.

Önceki Haber

KUVVETLİ BİR ALKIŞ

Sonraki Haber

Türk Lokumuna ve Mesir Macununa Kardeş Geldi

Sinan Tekin

Sinan Tekin

Sonraki Haber

Türk Lokumuna ve Mesir Macununa Kardeş Geldi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Yazılar

  • Son Dakika! YHT Biletlerine Zam Geldi
  • Fil Eti Yiyenler
  • Tarihte Bugün; 17 Ağustos 1999- Kocaeli-Gölcük Merkezli 7.8 Büyüklüğündeki Marmara Depreminde Resmi Rakamlara Göre 18.373 Kişi Hayatını Kaybetti
  • Tarihte Bugün; 16 Ağustos 1974- Kıbrıs’ta İkinci Barış Harekatı’nın Son Günü Türk Birlikleri Mağusa-Lefkoşa-Lefke Hattının Kuzeyinde Kalan Bölgeyi Denetim Altına Aldı Ve Ateşkes Sağlandı
  • Tarihte Bugün; 15 Ağustos 1461- Fatih Sultan Mehmet Trabzon’u Fethetti
  • Son Dakika! Ankara’da Toplu Ulaşıma Zam
  • Tarihte Bugün; 14 Ağustos 1974- Kıbrıs Cumhuriyeti’nde, EOKA-B Tarafından Kıbrıs Türklerine Karşı Muratağa, Sandallar ve Atlılar Katliamı ve Taşkent Katliamı Gerçekleştirildi

Kategoriler

  • Belediyecilik
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Haftanın Şiiri
  • Kültür ve Sanat
  • Önemli Şahsiyetler
  • Oyun
  • Politika
  • Sağlık
  • Sanat ve Kültür
  • Siyaset
  • Son Dakika
  • Spor
  • STK Faaliyetleri
  • Tarihte Bugün
  • Tasavvuf
  • Teknoloji
  • Terör İle Mücadele
  • Türkiye

Son Dakika! YHT Biletlerine Zam Geldi

17 Ağustos 2026

Fil Eti Yiyenler

17 Ağustos 2026

Tarihte Bugün; 17 Ağustos 1999- Kocaeli-Gölcük Merkezli 7.8 Büyüklüğündeki Marmara Depreminde Resmi Rakamlara Göre 18.373 Kişi Hayatını Kaybetti

17 Ağustos 2026

© 2021 Hür Havadis

Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
  • Ana Sayfa
  • Belediyeler
  • Gizlilik
  • YAZARLAR

© 2021 Hür Havadis

Hoşgeldiniz

Lütfen bilgileriniz ile giriş yapınız

Şifremi unuttum?

Şifre hatırlatma

Şifre değiştirmek için kullanıcı adınızı veya emailinizi girin!

Giriş yap