• Ana Sayfa
  • Belediyeler
  • Gizlilik
  • YAZARLAR
Pazartesi, 12 Ekim, 2026
  • Giriş
Hür Havadis
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
11 °c
Ankara
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
Hür Havadis
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
Anasayfa Kültür ve Sanat

Bu Sergiyi Kaçırmayın! Nallıhan Kuş Cenneti Sergisi Yarın Ankara Kent Konseyi Salonunda Açılıyor

Ahmet Tek Yazar Ahmet Tek
10 Ekim 2025
Kültür ve Sanat
0 0
0
0
PAYLAŞIM
87
GÖSTERİM
Facebook'da paylaşTwitter'da paylaşWhatsapp'ta paylaş

Nallıhan Kuş Cenneti ile çevresindeki doğa harikası güzellikleri ölümsüzleştiren fotoğraf sanatçılarının çektiği birbirinden değerli kareler, Ankara Kent Konseyi Salonunda yarın görücüye çıkıyor.

Nallıhan Kuş Cenneti ve Nallıhan Korunan Alanlar 8. Foto Safari yarı (11 Ekim Cumartesi) saat 14.00’te Ankara Kent Konseyi Sergi Salonu’nda açılıyor.

8.Foto Safari; Ankara’nın en büyük sivil toplum çatı kuruluşlarından olan Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı, 25, 26 ve 27. Dönem Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan koordinasyonunda düzenlendi.

8.Foto Safari’ye Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Nallıhan Kaymakamlığı, Nallıhan Belediyesi ve Fotoğraf Sanat Kurumu destek verdi.

31 Mayıs 15 Haziran 2025 tarihleri arasında Nallıhan Kuş Cenneti, Nallıhan Kız Tepesi Tabiat Anıtı, Nallıhan Sarıçalı Dağı Milli Parkı, Nallıhan Asarlık Tepeler Tabiat Anıtı gibi korunan alanlarında düzenlenen Foto Safari’ye çok sayıda fotoğraf sanatçısı katıldı.

Yarışma iki kategoride drone (havadan çekim) ve sayısal-dijital (karadan çekim) olarak yapıldı. Yarışmada çekilen 500’e yakın fotoğraftan Seçici Kurul tarafından 51 fotoğraf ödül almaya hak kazandı.

Birincilik ödülleri 15 bin, ikincilik ödülleri 10 bin, üçüncülük ödülleri 5 bin, mansiyon ödülleri 3 bin ve sergileme ödülleri bin lira olarak verilecek.

Nallıhan Kuş Cenneti ve Nallıhan Korunan Alanlar 8. Foto Safari Koordinatörü Nevzat Ceylan yaptığı açıklamada, Nallıhan’ın Tarihi İpek Yolu üzerinde, İç Anadolu’dan Karadeniz’e geçiş iklim kuşağında bulunmasından dolayı çok değişik coğrafi özellikleri, biyolojik ve jeolojik çeşitliliği ile eşsiz doğal güzelliklere ev sahipliği yaptığını bildirdi. Ceylan, Nallıhan’ın bu özelliklerinden dolayı ülke genelinde en çok koruma statüsüne sahip ilçe konumunda olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüm ve milletvekilliğim döneminde koruma statüsüne kavuşturulan bu alanlar Başkent Ankara’nın en önemli korunan alanlarındandır.
Ülkemizde ilk ‘Foto Safari’ 1997 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüm döneminde yapılmıştır. Avcılığın fotoğraf çekerek yapılmasını özendirmek amacıyla “ÖLDÜRME YAŞAT – TETİĞE DEĞİL DEKLANŞÖRE BAS – FOTOĞRAF AVCILARI RASTGELE” temasıyla Nallıhan Kuş Cenneti’nde yapılmıştır.
Bu ilk Foto Safari’den sonra kuş fotoğrafçılığı artmış, çok sayıda fotoğraf sanatçısı kuş fotoğrafçılığına başlamış, çok sayıda avcı tetiğe değil deklanşöre basarak fotoğraf avcılığı yapmaya başlamıştır.

Şimdiye kadar tarafımın koordinasyonunda Nallıhan’da 8 kez düzenlenen Foto Safari ile yine eşsiz fotoğraflar açılacak sergide doğa dostlarının beğenisine sunulacaktır.

11 Ekim Cumartesi ile 19 Ekim Pazar tarihleri arasında sergilenecek eşsiz güzellikteki fotoğrafları görmeleri için tüm doğa dostlarını serginin açılışına ve sergiyi gezmelerini bekliyoruz.”

Etiketler: AnkaraFotoğraf YarışmasıNallıhan
Önceki Haber

Tarihte Bugün;10 Ekim 680 – Kerbelâ Olayı Yaşandı

Sonraki Haber

Tarihte Bugün; 11 Ekim 1922 TBMM Hükümeti İle İtilaf Devletleri Arasında Mudanya Mütarekesi İmzalandı

Ahmet Tek

Ahmet Tek

Sonraki Haber

Tarihte Bugün; 11 Ekim 1922 TBMM Hükümeti İle İtilaf Devletleri Arasında Mudanya Mütarekesi İmzalandı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Yazılar

  • TEI Genel Müdürü Açıkladı: Savunma Tesislerine Yabancı Araç Yasağı!
  • Son Dakika: Yalova Merkezli 3,5 Büyüklüğünde Deprem İstanbul’u Salladı!
  • Sosyal Medyada e-Devlet Dönemi: 15 Yaş Altına Erişim Yasaklanıyor!
  • Tarihte Bugün; 8 Ekim 1912 I. Balkan Savaşı Başladı
  • Yeşil Kanatlı Şehir: Artvin
  • ÖYLECE ÖLÜP GİDEMEYİZ
  • Tarihte Bugün; 4 Ekim 1883 – İstanbul’u Paris’e Bağlayan Orient Express İlk Seferine Çıktı

Kategoriler

  • Belediyecilik
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Haftanın Şiiri
  • Kültür ve Sanat
  • Önemli Şahsiyetler
  • Oyun
  • Politika
  • Sağlık
  • Sanat ve Kültür
  • Siyaset
  • Son Dakika
  • Spor
  • STK Faaliyetleri
  • Tarihte Bugün
  • Tasavvuf
  • Teknoloji
  • Terör İle Mücadele
  • Türkiye

TEI Genel Müdürü Açıkladı: Savunma Tesislerine Yabancı Araç Yasağı!

11 Ekim 2026

Son Dakika: Yalova Merkezli 3,5 Büyüklüğünde Deprem İstanbul’u Salladı!

10 Ekim 2026

Sosyal Medyada e-Devlet Dönemi: 15 Yaş Altına Erişim Yasaklanıyor!

10 Ekim 2026

© 2021 Hür Havadis

Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
  • Ana Sayfa
  • Belediyeler
  • Gizlilik
  • YAZARLAR

© 2021 Hür Havadis

Hoşgeldiniz

Lütfen bilgileriniz ile giriş yapınız

Şifremi unuttum?

Şifre hatırlatma

Şifre değiştirmek için kullanıcı adınızı veya emailinizi girin!

Giriş yap