• Ana Sayfa
  • Belediyeler
  • Gizlilik
  • YAZARLAR
Salı, 3 Kasım, 2026
  • Giriş
Hür Havadis
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
11 °c
Ankara
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
  • Ana Sayfa
  • Yazarlar
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
Hür Havadis
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
Anasayfa Kültür ve Sanat

Son Dakika! Anadolu Tarih ve Kültür Değerlerini Anlama Çalıştayının İkincisi Gerçekleştirilecek

Editör Yazar Editör
29 Aralık 2020
Kültür ve Sanat, Son Dakika
0 0
0
0
PAYLAŞIM
1
GÖSTERİM
Facebook'da paylaşTwitter'da paylaşWhatsapp'ta paylaş

Son Dakika! Anadolu Tarih ve Kültür Değerlerini Anlama Çalıştayının İkincisi Gerçekleştirilecek

T.C İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla ilişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle Kültür Sanat Muhabirleri derneği tarafından “Anadolu Tarihi ve Kültür değerlerini anlama çalıştayı” nın ikincisi gerçekleştirilecek.  

ÇALIŞTAYIN ANA KONUSU ANKARA TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ OLACAK

İlki 2019 yılında gerçekleştirilen Anadolu Tarihi ve Kültür değerlerini anlama çalıştayı hakkında yazılı açıklama yapan Kültür Sanat Muhabirleri derneği Başkanı İbrahim Gökdemir pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış Anadolu’nun her bir karış toprağında tarih yattığına dikkat çekti. Anadolu tarihi ve kültürel değerlerini anlamak için öncelikli olarak Başkent Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerini çok iyi anlamak gerektiğini söyleyen Gökdemir “İkincisini gerçekleştireceğimiz çalıştayda Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkaracak çalışmalar yapacağız” dedi.

ANKARA 5 BİN YILLIK TARİHİ İLE ANADOLU’YA IŞIK TUTUYOR 

“Tarihi miraslarımızı gelecek nesillere aktarmak ancak anlamak, anlatmak ve korumakla mümkündür” sloganı ile yola çıktıklarını belirten Gökdemir, 5 bin yıllık Tarih ve Kültür cenneti Ankara’nın Anadolu Tarihi ve kültürel değerlerine ışık tutan en önemli şehir konumunda olduğunu kaydetti. Avrupa, Aysa ve Afrika arasında ki yolların buluşma, kültürlerin kavuşma ve harman olma meydanı Ankara’da böylesine önemli bir etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. 

ÜNİVERSİTELER, KAMU KURUMLARI VE STK’LARDAN BÜYÜK DESTEK

Çalıştay hakkında bilgi veren İbrahim Gökdemir 15 Aralık tarihi itibariyle başlattıkları çalışmalarda tarihi miraslarımıza sahip çıkmak açısından yaptıkları görsel çalışmalarda insanlarımıza bu miraslarımızı anlamanın, anlatmanın ve korumanın ne kadar önemli olduğuna dikkat çektiklerini belirtti. Ankara’da kamu kurumları, üniversiteler ve Sivil Toplum kuruluşlarıyla Anadolu tarihi ve Kültür değerlerini anlama çalıştayının daha güçlü ses getirebilmesi için çeşitli ziyaretler yaptıklarını da sözlerine ekleyen Gökdemir ciddi bir çalışma grubu oluşturduklarını kaydetti. 

Çalıştay’ın Pandemiden çıktığımız ilk anda gerçekleştirileceğini söyleyen Gökdemir “14 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirmeyi planlıyorduk. Ancak öyle görünüyor ki pandemi dolayısıyla bu tarihi Mart ayına kaydıracağız. Tüm dünyayı etkisi altına alan Pandemi dolayısıyla getirilen kısıtlamaların Mart ayında kalkmasını umuyoruz” dedi. 

Önceki Haber

İnanç İnsanı Güçlü, İnkâr Güçsüz Kılar

Sonraki Haber

TOGG Yönetim Kurulundan Şok İstifa

Editör

Editör

Sonraki Haber

TOGG Yönetim Kurulundan Şok İstifa

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Yazılar

  • MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Acı Günü: Kız Kardeşi Serpil Bahçeli Vefat Etti
  • MHP’den Yeni İdari Vizyon: 19 Yeni İl ve 78 Yeni İlçe Kurulması Hedefleniyor!
  • İdareci-Halk Birlikteliği Nasıl Gerçekleşir?
  • Hatırlı Misafir
  • Tarihte Bugün; 30 Ekim 2015 Sinan Şamil Sam Hayatını Kaybetti
  • Beştepe Millet Ormanı ve Türk Devletleri Medeniyet Parkı Törenle Açıldı!
  • Son Dakika! Kapadokya’da Peribacasının Yıkılması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti!

Kategoriler

  • Belediyecilik
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Haftanın Şiiri
  • Kültür ve Sanat
  • Önemli Şahsiyetler
  • Oyun
  • Politika
  • Sağlık
  • Sanat ve Kültür
  • Siyaset
  • Son Dakika
  • Spor
  • STK Faaliyetleri
  • Tarihte Bugün
  • Tasavvuf
  • Teknoloji
  • Terör İle Mücadele
  • Türkiye

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Acı Günü: Kız Kardeşi Serpil Bahçeli Vefat Etti

2 Kasım 2026

MHP’den Yeni İdari Vizyon: 19 Yeni İl ve 78 Yeni İlçe Kurulması Hedefleniyor!

1 Kasım 2026

İdareci-Halk Birlikteliği Nasıl Gerçekleşir?

31 Ekim 2026

© 2021 Hür Havadis

Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
  • Ana Sayfa
  • Belediyeler
  • Gizlilik
  • YAZARLAR

© 2021 Hür Havadis

Hoşgeldiniz

Lütfen bilgileriniz ile giriş yapınız

Şifremi unuttum?

Şifre hatırlatma

Şifre değiştirmek için kullanıcı adınızı veya emailinizi girin!

Giriş yap