Enflasyonist ortamın etkilerinin azalmasıyla, mart ayında ilave olarak ek zam veya seyyanen zam verilmeli, kamu görevlilerine, emeklilere ve tüm emekçilere rahat bir nefes almaları sağlanması için ara zam şart olmuştur. Piyasa dengesinin gözetilmesi, emekçilerin refah istikrarının sağlanması için zam verilmesi isabetli bir karar olacaktır.
Refah İstikrarı Yakalanmalı, Ramazan Bayramına Çalışanlar ve Aileleri Mutlu Girmeli
Çalışanların refah istikrarının yakalanması için, bahar geldiğinde ve Ramazan ayı yaklaştığında ara zam verilmeli, mübarek ramazan ayı gelmeden piyasa denetlemeleri artırılmalı, Ramazan Bayramı geldiğinde emekçilerimiz ve aileleri mutlu olarak bayramlarını kutlamalılar.
Fiyat İstikrarı
Fiyat istikrarının sağlanması önemli, piyasa ürün ve hizmetlere zam geldiğinde, ne kadar zam yapılırsa yapılsın, etkisi birkaç ay içinde azalıyor ve enflasyonist ortam tüketiciye zarar vermeye başlıyor. Fiyat istikrarının sağlanması için denetimlerin sıklaşması, mart ayında ara zam verilmesi, piyasa şatları rahatlatacak ve emekçilerin rahat bir nefes almasını sağlayacaktır.
Enflasyonist Ortamın Bir Daha Yaşanmaması İçin Fiyat İstikrarı Denetim Mekanizması Kurulmalı
Ürün ve hizmetler de Denetim Mekanizması güçlendirilmesi, fiyat istikrarını korunması piyasa dengesini ve istikrarını koruma altına almak için önemli bir husus, ürün ve hizmetlere verilen belirsiz zamlar önüne geçilmesi için fiyat istikrarı denetim mekanizması kurulması gerekir.
Arz ve Talep Dengesi Bozanlar Cezalandırılmalı, Domino Taşı Etkisi Yapıyor
Arz ve Talep Dengesini bozanlar, piyasalar da fiyat istikrarsızlığı getirenler tespit edilmeli ve ağır yaptırımlar uygulanmalıdır. Piyasa da bir ürüne ve hizmete zam yapıldığın da, domino taşı etkisi yapılıp, tüm ürün ve hizmet sektörü etkilemektedir. Ürün ve hizmetler fahiş fiyatlar uygulandığın da, bu durumdan en çok zarar eden vatandaşlarımız olmaktadır. Yaptırımların ve Cezai işlemlerin artırılması, fiyat istikrarsızlığı dengesi koruma altına alacaktır.
Mart Ayın da Emekçilere %20 – %30 civarında Ara Zam Verilmedir
Son yıllarda emekçilerin enflasyonist ortamda kayıpları çok fazla oldu. Emekli, Memur, İşçi ve tüm emekçilere %20- %30 civarında ara zam verilmesi ve denetimlerin artırılması, enflasyonist ortamın yaralarını merhem olacaktır. Eğer ara zam verilirse, fiyatlar sabit veya çok az bir şekilde zamlandırılırsa, bahar ve yaz aylarında emekçiler çok rahat bir şekilde nefes alacaktır. Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve Yaz Tatilinde, köyde, belde de, tatil köylerine giden vatandaşlarımızın harcamaların artacağı hesap edilirse ara zam verilmesi doğru karar olur.
Konut Sektöründe Arz Talep Dengesini Bozanlar Tespit Edildi, Diğer Sektörlerde Uygulanabilir
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, konut satışları inceleme altına alındı. İncelemeler sonucu ilk etapta 55.000 riskli işlem tespit edildi. Fahiş fiyat artışı yapanlar, alım satımlarda yalan beyanlarda bulunanlar, piyasa arz talep dengesini bozanlar tespit edildi.
Diğer tüm sektörlerde, piyasa arz talep dengesini bozanların ve fahiş fiyat uygulaması yapanların geniş kapsamda inceleme altına alınması gerekir. Vatandaşlarımızın iflahını kesenlere kesinlikle acınmamalı, ürün ve hizmet sektöründe haksız kazanç elde edenler tespit edilerek, yaptırımlar ve gerekli cezalar verilmelidir.
Enflasyon düşüşe geçti, refah seviyesinin yükselmesi için yine de Mart Ayın da ara zam verilmeli
Son aylarda enflasyon düşüşe geçti. Emekçilerin refah seviyelerinin yükselmesi için, enflasyonist ortamın yaralarının sarılması için Mart ayın da ara zam verilmesi yüzleri güldürecektir.
Emeklisinden memuruna, memurundan işçisine, işçisinden esnafına, esnafından çiftçisine her kesimin yüzünü güldürecek adımlar atılmalı, mübarek Ramazan’ı Şerif ayına, emekçiler ve aileleri sevinerek girmeliler.