• Ana Sayfa
  • Yazarlar
Perşembe, 15 Ocak, 2026
  • Giriş
Hür Havadis
  • Türkiye
  • Dünya
  • Politika
  • Kültür ve Sanat
  • Spor
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Belediyeler
11 °c
Ankara
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
  • Türkiye
  • Dünya
  • Politika
  • Kültür ve Sanat
  • Spor
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Belediyeler
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
Hür Havadis
Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
Anasayfa Genel

YENİ DÜNYA’DA TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIK SÖZLEŞMESİ

Editör Yazar Editör
6 Kasım 2020
Genel
0 0
4
0
PAYLAŞIM
0
GÖSTERİM
Facebook'da paylaşTwitter'da paylaşWhatsapp'ta paylaş

Öncelikle yakın zamanda gündemimizde yerini alacak olan dijital ( küresel) dünya vatandaşlığının bizlere vaat edeceği tekliflere bir göz atalım.

Küresel vatandaşlık projesi şeffaflığı salt eşitliği, hak ve özgürlükler ve hümanizm çerçevesinde sosyalist bir düzeni vaat ediyor.

Küresel sorunlara yani barınma, temiz hava, içme suyu, gıda güvenliği, açlıkla mücadele, sağlık gibi konulara çözüm bulmak ve iyileştirmeyi yine küreselci bir güçle ele alınmasını teşvik edeceğini belirtiyor.

Sorumluluklarınızın istek, talep ve eylemlerinizin küresel olacağını açıkçası dünyanın her hangi bir ülkesindeki sorun hakkında görüş beyan edebileceğinizi, diyaloglara katılabileceğinizi ve teknolojinin gelişmesi sayesinde tüm dünya insanlarıyla bağ kurmanızı taahhüt eder.

Tüm bunlara bakarak, üniversitelerde paneller ve konuşmalar düzenleyerek küresel vatandaşlık için farkındalık ortaya çıkartma çalışmaları son aylarda hız kazanmış durumda.

Yukarıda yazılanlar her ne kadar kulağa hoş geliyor olsa da amaç bunların dışında çok farklı bir hayata evirilmeyi mecbur kılıyor. Söylenen bu vaatlerin karşılığında vatandaşlık talebinde bulunacak kişilerden ne istenileceğine dair şimdilik net bir talep de sunulmadı.

İddialara göre, IMF nin küresel kriz karşısında mali durumu bozulan ve kendilerinden borç isteyen bir kısım Afrikalı ülkelere; kendilerinin belirleyeceği bir sayıda çocuğu aşılamak talebinde bulunulduğu aktarılıyor.

İş adamlarını ise pasaport ve formalitelerden kurtararak, yurtdışı ziyaretlerini kısa zamanda ve her hangi bir izne tabi olmadan gerçekleştirebilmeleri için çip’lenmeleri gerektiği istenilen şartlar arasında olduğu söyleniyor.

Fakat aklıselim bilim insanlarının işaret ettiği sakıncalar arasında bu durum ulus devletlerin sonunu getirme fikrinin bir tezahürü olarak değerlendiriliyor.

Küresel vatandaşlık sahibi kişilere hiç çalışmalarına gerek olmadan aylık ücret bağlama teklifi yapılsa da sürdürülebilir bir yanı yok, aynı zamanda bunu ulus devletlerde deneyecek ne kadar devam ettirilebilir bunu da tahmin etmek çok zor.

Kalifiye insanları kapma yarışının başlayacağı önümüzde ki yıllarda ülkeler genç beyinleri ve yetenekli insanları kendisine çekme yarışına girecek.

Türkiye cumhuriyeti vatandaşlık sözleşmesi ise bu yarışta en iyi olmanın ve tercih edilmenin avantajlarını sunacak.

Doğumunuzdan itibaren renk, cinsiyet, kültür, din ve ırk ayrımı yapmadan gerçek özgürlük verir, farklılıkları kanun yoluyla korur gelişimin önünü açar.

Şeffaf, adil ve hızlı adalet ve sorgulanabilir olmayı vaat eder.

Ücretsiz sağlık ve eğitim hizmetlerinden her birey eksiksiz faydalanır.

Emeği ve çalışmayı kutsal sayar, çalışma hayatında sosyal devlet ilkesini yaşatarak düzene sokar.

Temiz su, hava ve sağlıklı bir çevre sağlar, küresel ısınmayla mücadelesini sürdürür.

Sosyal sınıflar arasında ki eşitsizliği ortadan kaldırarak gıdaya ulaşımı kolaylaştırır. 

Yapılacak teklifler yer ve zamanın değişimlerine göre farklılıklar gösterecektir şimdilik öngörülenler yukarıda ki gibidir.

İçimizde Türkiye cumhuriyeti vatandaşlığını ve ulus devlet olmayı kabul etmeyerek küresel vatandaşlığı tercih edecek olan ağırlıklı olarak 25 ve 40 yaş aralığındakiler demokratik haklarını da korumak kaydıyla Avrupa ya da istedikleri her hangi bir ülkeye gönderilmeleri kolaylaştırılacak. 

Gidenlerin yerinde oluşacak boşluk Avrupa’dan bize yeni vatandaşlar getirilerek kapatılacaktır. NATO’nun Türkiye’ye yaptığı altı milyon göçmen teklifin karşılığı da tam olarak budur. Vatandaşlığa alacağımız kişiler arasında çoğunluk olarak Avrupalı Türkler ve Hollandalılar ilk sıralarda yerlerini alacağı görülüyor.

Dünya değişirken, insanlık kitleler arası büyük göç tercihlerinin eşiğinde duruyor. Bazıları kendi ülkelerinin vatandaşlığını kabul ederek kaldığı yerden ve daha iyi yaşam şartları eşliğinde hayatlarına devam edecek, bir kısım insanlar ve bazı suçlular ve anayasa hükümlerime karşı gelenler ise küresel şirketlerin vatandaşı olarak, mahremiyeti olmayan bir hayatı tercih edecek. İnsanlık karşılıklı anlaşmalar ve sözleşmelerle geleceğe yönelecek.

Önceki Haber

Türkiye’den Somali’ ye 2.3 Milyon Hibe

Sonraki Haber

BİR ATEİST DUA EDER Mİ? ETSE DE KABUL OLUR MU?

Editör

Editör

Sonraki Haber

BİR ATEİST DUA EDER Mİ? ETSE DE KABUL OLUR MU?

Çok Okunanlar 4

  1. Emrah says:
    5 yıl önce

    Tebrikler

    Yanıtla
    • Özgür Gültekin says:
      5 yıl önce

      Tebrik ederim yine güzel bir yazı olmus

      Yanıtla
  2. Murat says:
    5 yıl önce

    Güzelmiş 👍

    Yanıtla
  3. Serkan says:
    5 yıl önce

    Katılıyorum emeğe açık saygılar…

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin

  • 381 Takipçi
REKLAM
  • Tarihte Bugün
  • Çok Okunanlar
  • Yazarlar

Tarihte Bugün; 14 Ocak 1944- Milli Şair Mehmet Emin Yurdakul Vefat Etti

14 Ocak 2026

Tarihte Bugün; 13 Ocak 2012 – K.K.T.C’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş Solunum Yetmezliği Nedeniyle Kaldırıldığı Hastanede Vefat Etti

13 Ocak 2026

Tarihte Bugün; 12 Ocak 1973 – Millî Gazete Yayın Hayatına Başladı

12 Ocak 2026

Tarihte Bugün; 11 Ocak 630- Müslümanlar, Muhammed Bin Abdullah Önderliğinde Kabe’yi Fethetti

11 Ocak 2026

ÖĞRETMENİM BENİ FARK ET!…

29 Temmuz 2022

ANNELER CARİYE OLUNCA!…

1 Haziran 2022

HOŞGELDİN ASYA

25 Mart 2023

AYDINLIK YARINLARA

11 Mart 2022
Ahmet Tek

Ahmet Tek (139)

Dr. İsmail Tekpınar

Dr. İsmail Tekpınar (92)

Dr. Adnan Küçük

Dr. Adnan Küçük (77)

Necati İLMEN

Necati İLMEN (69)

Sinan Tekin

Sinan Tekin (49)

Dr. İdris Tüzün

Dr. İdris Tüzün (48)

Ali Murat Duman

Ali Murat Duman (42)

Bayram Baş

Bayram Baş (36)

Ekrem YILDIRIM ESEVELİOĞLU

Ekrem YILDIRIM ESEVELİOĞLU (29)

Prof. Dr. Şemseddin Kırış

Prof. Dr. Şemseddin Kırış (28)

Dr. İsmail Tekpınar

Dr. İsmail Tekpınar (27)

Prof. Dr. Emre Güler

Prof. Dr. Emre Güler (22)

Esra Çakan Kandemir

Esra Çakan Kandemir (18)

Fatıma Zehra

Fatıma Zehra (15)

İbrahim Eksilmez

İbrahim Eksilmez (2)

Son Haberler

Lütuf Gibi Sevmek

14 Ocak 2026

Tarihte Bugün; 14 Ocak 1944- Milli Şair Mehmet Emin Yurdakul Vefat Etti

14 Ocak 2026

YÖK’ten Üniversitelere “Cuma Namazı” Talimatı: Ders ve Sınav Saatleri Düzenlenecek!

13 Ocak 2026

2026 Fitre ve Fidye Bedeli Belli Oldu!

13 Ocak 2026
Hür Havadis

Kaliteli, doğru, güvenilir haberi sesi olmaya çalışıyoruz.

Bizi Takip Edin

Kategoriler

  • Belediyecilik
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Haftanın Şiiri
  • Kültür ve Sanat
  • Önemli Şahsiyetler
  • Oyun
  • Politika
  • Sağlık
  • Sanat ve Kültür
  • Siyaset
  • Son Dakika
  • Spor
  • STK Faaliyetleri
  • Tarihte Bugün
  • Tasavvuf
  • Teknoloji
  • Terör İle Mücadele
  • Türkiye

Son Haberler

Lütuf Gibi Sevmek

14 Ocak 2026

Tarihte Bugün; 14 Ocak 1944- Milli Şair Mehmet Emin Yurdakul Vefat Etti

14 Ocak 2026

© 2021 Hür Havadis

Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
  • Türkiye
  • Dünya
  • Politika
  • Kültür ve Sanat
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yazarlar
  • Giriş

© 2021 Hür Havadis

Hoşgeldiniz

Lütfen bilgileriniz ile giriş yapınız

Şifremi unuttum?

Şifre hatırlatma

Şifre değiştirmek için kullanıcı adınızı veya emailinizi girin!

Giriş yap